ECOROADS®

Το καλύτερο προϊόν στον κόσμο για την περιβαλλοντικά υπεύθυνη κατασκευή δρόμων και τη σταθεροποίηση του εδάφους

ECOROADS® είναι το προϊόν πολλών ετών έρευνας και ανάπτυξης από μια ομάδα επιστημόνων, μηχανικών και επαγγελματιών οδοποιίας από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη τόσο των βιολογικών όσο και των εργαστηριακών εξαρτημάτων του ECOROADS®. Προσφέρουμε με υπερηφάνεια ένα οικολογικά υπεύθυνο προϊόν οδοποιίας και σταθεροποίησης του εδάφους με βάση τη βιομάζα που βοηθά τους πελάτες να εξοικονομήσουν χρήματα, να απλοποιήσουν τις κατασκευαστικές διαδικασίες και να μειώσουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις τους.
Το ECOROADS® είναι ένα αποδεδειγμένο, καινοτόμο προϊόν σταθεροποίησης εδάφους με βάση πολλά ένζυμα που αυξάνει την αντοχή, την πυκνότητα και την ανθεκτικότητα δρόμων, βάσεων δρόμων και θεμελίων εργοταξίων αποτελεσματικά και οικονομικά. Η υγρή φόρμουλα πολλαπλών ενζύμων ECOROADS® σκληραίνει το τοπικό έδαφος σε μια σταθερή και ανθεκτική βάση δρόμου για να μειώσει ή να εξαλείψει τα αδρανή που χρειάζονται.
Η χρήση του ECOROADS® μειώνει το αποτύπωμα άνθρακα της διαδικασίας κατασκευής δρόμων έως και 75% ανά χιλιόμετρο, εξαλείφοντας τη χρήση περίπου 10000 τόνων εξορυσσόμενων πετρωμάτων και αδρανών, μειώνοντας τον αριθμό του εξοπλισμού που εμπλέκεται στη διαδικασία κατασκευής, εξαιρώντας περίπου 500+ ταξίδια με φορτηγά και πάνω από 3000 λίτρα καυσίμου.


Το ECOROADS® είναι οικονομικά αποδοτικό

Εάν υπάρχουν 10%-35% συνεκτικά λεπτά (λάσπες και άργιλοι) σε ένα μίγμα εδάφους, το ECOROADS® μπορεί να αναμιχθεί απευθείας με 6″ μίγματος εδάφους για να δημιουργήσει μια ισχυρή και ανθεκτική βάση δρόμου. Μειώνοντας σημαντικά ή εξαλείφοντας την ανάγκη για εισαγόμενα αδρανή υλικά, το ECOROADS® εξοικονομεί έως και 40% στο κόστος κατασκευής ενός δρόμου. Κατά την κατασκευή της βάσης του δρόμου, το ECOROADS® μπορεί να σταθεροποιήσει και να στερεοποιήσει το τοπικό μίγμα εδάφους, να αυξήσει την αντοχή, τη σταθερότητα και την ανθεκτικότητα του εδάφους, μειώνοντας περαιτέρω σε ορισμένες περιπτώσεις το πάχος για την απαιτούμενη επικάλυψη ασφάλτου ή σκυροδέματος.


Αυξάνει την πυκνότητα του εδάφους και τη φέρουσα ικανότητα

Η ECOROADS® δράση «τσιμεντοποίησης» αυξάνει τα φέροντα χαρακτηριστικά του εδάφους προάγοντας την ταχύτερη πρόσδεση των σωματιδίων του εδάφους. Η εφαρμογή του ECOROADS® δεσμεύει τα σωματίδια του εδάφους σε μια πολύ πυκνή βάση, αυξάνοντας την αντοχή και τη φέρουσα ικανότητα (όπως μετράται με CBR, UCS και MR). Η εφαρμογή του ECOROADS® δημιουργεί οδική βάση με ισχυρή ικανότητα να αντιστέκεται στις καταστροφικές συνέπειες της διάβρωσης και των μηχανικών δυνάμεων.


Πώς εφαρμόζεται το ECOROADS®

Το ECOROADS® εφαρμόζεται σε τέσσερα εύκολα βήματα:
1. Βαθμολογήστε ή σκίστε το δρόμο σε βάθος 7-8″, τοποθετήστε ένα διαβαθμισμένο υλικό στο πλάι σε ένα παράθυρο.
2. Προσθέστε το ECOROADS® στο νερό σε ένα φορτηγό νερού και ψεκάστε ανάμεικτο διάλυμα στη βάση του δρόμου και στο παράθυρο, όπως θα κάνατε για να φέρετε το έδαφος στη βέλτιστη υγρασία για συμπύκνωση.
3. Ανακατέψτε το επεξεργασμένο χώμα με φρέζα ή μηχανή ανάμειξης ή με βαθμολόγηση του υλικού του εδάφους μπρος-πίσω κατά μήκος του δρόμου.
4. Τοποθετήστε το επεξεργασμένο με τυλιγμένο υλικό ECOROADS® πίσω στο δρόμο και, στη συνέχεια, συμπιέστε το δρόμο στην απαιτούμενη πυκνότητα, φροντίζοντας να στεφθεί ο δρόμος για σωστή αποστράγγιση.


Το ECOROADS® είναι εύκολο και συμβατό με τις καιρικές συνθήκες και τις τοπικές ρυθμίσεις

Το ECOROADS® είναι εύκολο στην εφαρμογή και δεν απαιτεί ειδικό εξοπλισμό ή διαδικασίες εφαρμογής. Απλώς προσθέστε το υγρό συμπύκνωμα ECOROADS® στο νερό, εφαρμόστε το με ένα ψεκαστήρα και ανακατέψτε στο έδαφος με γκρέιντερ δρόμου ή άλλο διαθέσιμο εξοπλισμό και, στη συνέχεια, συμπιέστε το επεξεργασμένο χώμα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με μηχανήματα ανάκτησης ή να εφαρμοστεί με κανονικό εξοπλισμό οδοποιίας.
Το ECOROADS® μπορεί να εφαρμοστεί σε μεγάλο εύρος καιρού και τοπικών ρυθμών – από σχεδόν παγωμένο έως ζεστό καλοκαίρι, από βροχερό κλίμα έως ξηρή έρημο, από την κορυφή του βουνού έως το βαθύτερο ορυχείο.


Μειώνει τη συντήρηση και την εργασία

Οι δευτερεύοντες δρόμοι χωρίς άσφαλτο απαιτούν συχνή συντήρηση (έως 1-2 φορές το χρόνο). Με το ECOROADS®, η συντήρηση μπορεί να μειωθεί σε μόλις μία φορά κάθε 3-5 χρόνια. Δεδομένου ότι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιηθούν εισαγόμενα αδρανή υλικά, το κόστος και ο χρόνος εργασίας της συντήρησης μπορούν να μειωθούν έως και 60%.


Το ECOROADS® είναι εύκολο

Το ECOROADS® είναι ένα μη τοξικό και μη διαβρωτικό υγρό συμπύκνωμα. Το ECOROADS® πωλείται σε δοχεία των 5 γαλονιών ή σε τύμπανα των 55 γαλονιών. Δεν απαιτούνται ειδικές διαδικασίες περιορισμού, ειδικές απαιτήσεις αποθήκευσης και ειδικός εξοπλισμός αποθήκευσης. Δεν ερεθίζει τον ιστό του δέρματος και δεν προκαλεί εξάνθημα ή εξάνθημα.

Αποδεδειγμένα αποτελεσματικό σε όλο τον κόσμο

Το ECOROADS® έχει αποδειχτεί αποτελεσματικό και έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία για πολλά είδη δρόμων σε έργα σε όλο τον κόσμο από το παγωμένο βορρά έως το ζεστό και ξηρό νότιο κλίμα, από τα βροχερά τροπικά δάση έως τις κορυφές βουνών και από τα βαθύτερα ορυχεία έως τις πιο πολυσύχναστες πόλεις .

Το ECOROADS® έχει χρησιμοποιηθεί σε διάφορους τύπους εδάφους και γεωλογικές συνθήκες και έχει αναγνωριστεί με μεγάλη επιτυχία από κατασκευαστές δρόμων, γενικούς εργολάβους και γεωτεχνικούς συμβούλους σε όλο τον κόσμο.

Το ECOROADS® έχει διαπρέψει σε πολυάριθμες ανεξάρτητες εργαστηριακές δοκιμές σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με ανεξάρτητες δοκιμές που ολοκληρώθηκαν από κυβερνητικά και μη κυβερνητικά εργαστήρια πολιτικού μηχανικού, το ECOROADS® απέδειξε ότι αύξησε το CBR ενός τοπικού εδάφους από 38% σε 115%.

Ισπανία , Κροατία , Σλοβενία, Ισραήλ, Ταϊλάνδη, Κίνα, Κένυα, Αγκόλα, Ρωσία, Ουκρανία, Βενεζουέλα, Κόστα Ρίκα, Παναμάς, Εκουαδόρ, Κολομβία, Περού, Μαρόκο, Μαλάουι, Ζιμπάμπουε, Ζάμπια, Κομόρες, Γεωργία, Καζακστάν, Ουζμπεκιστάν, Ινδία , Μογγολία, Μποτσουάνα, Ταϊλάνδη, Μολδαβία.